
Horari:
Dill a Div: 9:30-13:00 / 15:30-19:30
Espai Dona. Per a tu dona, per a la teva salut.
Coneixem què és el sòl pelvià
Des d'Afisiona volem donar a conèixer a tota la població què és el sòl pelvià, quines són les seves patologies, i els tractaments que es poden realitzar per a la prevenció i la cura.

La meva feina com a fisioterapeuta especialista en la reeducació del sòl pelvià i com a docent en aquesta àrea, m’ha permès conèixer la importància d’aquesta tasca en la promoció de la salut de la dona i comprendre les seves necessitats.
El meu objectiu és obrir una finestra al món on les dones lluitem contra els estereotips que sempre han caigut sobre nostre pel fet de pertànyer al sexe femení.
Pre-part
i post-part

PREPARACIÓ MATERNAL:
L’ objectiu principal d’aquest curs és preparar a la dona embarassada tant física com psicològicament perquè porti els seu embaràs en bones condicions, i per poder tenir un part més ràpid i disminuir les possibles disfuncions post-part.
“Per a un bon embaràs,
Per a un bon part,
per a tu i el teu nadó”
RECUPERACIÓ POST-PART:
Després del part l’organisme de la mare necessita tornar a la normalitat.
Amb els nostres mètodes recuperarem més ràpidament els teixits per aconseguir una millor estètica i recuperar les
possibles seqüeles del part.
“Un temps per curar el teu cos,
un temps per a tu“
Incontinències

Els ronyons fabriquen orina contínuament i s’emmagatzema a la bufeta de l’orina. Quan la bufeta està plena rebem una senyal que volem orinar i busquem un lloc adequat per realitzar-ho.
Quan aquest sistema no funciona dona lloc a l’anomenada incontinència urinària.
La musculatura del sòl pelvià o també anomenada perineu, és l’encarregada que les dones siguem continents. Aquesta musculatura està ubicada a la pelvis, i per les dones és una gran desconeguda.
Si aconseguim tenir aquesta musculatura en bones condicions, tot el sistema funcionarà correctament. Si pel contrari hi ha un debilitament, sumat a les grans pressions que s’exerceixen des de l’abdomen comportarà pèrdues urinàries.

Incontinència urinària
És la pèrdua involuntària d’orina. N’hi ha de diferents tipus segons el seu origen:
Incontinència urinària d’esforç:
Quan hi ha un augment de la pressió abdominal al realitzar, un esforç, tossir, córrer, saltar, riure …
Incontinència urinària d’urgència:
És deguda a una mala contracció de sòl pèlvic, fa tenir un desitg urgent d’orinar, que no es pot controlar.
Incontinència fecal
La incontinència fecal és la pèrdua parcial o total de la capacitat per controlar voluntàriament l’expulsió de gasos i matèries fecals.
La continència està controlada per tres coses, la pressió de l’esfínter anal, la capacitat de recollida fecal i la sensació rectal.
L’esfínter anal és un múscul que es contrau per evitar que surtin els excrements. El recte pot retenir les deposicions per un temps sense ser conscient la persona d’aquesta situació, a això se’n diu capacitat de recollida fecal. La sensació rectal adverteix a la persona que hi ha excrements dipositades en el recte i que és moment d’evacuar.
Els exercicis de sòl pelvià potencien la musculatura anal i milloren la sensibilitat rectal. La gran majoria dels casos d’IF, tenen tractament eficaç i permeten a la persona reprendre els seus hàbits i qualitat de vida.
Disfunsions sexuals

Anorgàsmia
Falta d’orgasme. Una relaxació del sòl pelvià
provoca una disminució de la sensibilitat.
Disparèunia
Dolor durant el coit. Pot ser congestió de la pelvis menor o per la presència de cicatrius (episiotomia).
Vaginisme
Contracció involuntària i dolorosa de la vagina que dificulta el coit.
Prolapses
Descens d’algun dels òrgans de la pelvis menor per distensió del sòl pelvià.