top of page

Pilates

Gimnasia abdominal hipopresiva

El mètode Pilates és un sistema de condicionament físic molt complet, on es treballa el cos com un tot, des de la musculatura més profunda fins a la mes perifèrica, i en la qual intervenen tant la ment com el cos.


El mètode treballa especialment el que es denomina "centre de força " o "mansió del poder", constituït pels abdominals, la base de l'esquena i els glutis. Enfortint aquestes parts del cos es treballa l'energia "des de dins cap a fora", permetent realitzar lliurement els moviments de la resta de l'anatomia.

 

El seu objectiu és aconseguir un control precís del cos de la forma més saludable i eficient possible. Es a dir, aconseguir un equilibri muscular, reforçant els músculs febles i allargant els músculs escurçats. Això porta a augmentar el control, la força i la flexibilitat del cos, respectant les articulacions i l’esquena.

 

Es tracta de tota una filosofia d'entrenament del cos i la ment.

 

La precisió, la respiració, la concentració, el control, l’alineació, la centralització i la fluïdesa són conceptes claus del mètode.

La gimnasia abdominal hipopressiva tracta d'aconseguir un buit abdominal activant els músculs abdominals i diafragma.

 

La gimnasia abdominal hipopressiva és un conjunt de tècniques posturals, que provoca una caiguda de la pressió intraabdominal, una activació sinèrgica dels músculs del perineu i dels músculs de la zona abdominal.

 

A llarg termini (5-6 mesos), la seva aplicació diària juntament amb altres tècniques terapèutiques, condueix a un augment del to de la zona de la pelvis i de la zona abdominal.

 

bottom of page