Pilates

Gimnasia abdominal hipopresiva

El mètode Pilates és un sistema de condicionament físic molt complet, on es treballa el cos com un tot, des de la musculatura més profunda fins a la mes perifèrica, i en la qual intervenen tant la ment com el cos.


El mètode treballa especialment el que es denomina "centre de força " o "mansió del poder", constituït pels abdominals, la base de l'esquena i els glutis. Enfortint aquestes parts del cos es treballa l'energia "des de dins cap a fora", permetent realitzar lliurement els moviments de la resta de l'anatomia.

 

El seu objectiu és aconseguir un control precís del cos de la forma més saludable i eficient possible. Es a dir, aconseguir un equilibri muscular, reforçant els músculs febles i allargant els músculs escurçats. Això porta a augmentar el control, la força i la flexibilitat del cos, respectant les articulacions i l’esquena.

 

Es tracta de tota una filosofia d'entrenament del cos i la ment.

 

La precisió, la respiració, la concentració, el control, l’alineació, la centralització i la fluïdesa són conceptes claus del mètode.

La gimnasia abdominal hipopressiva tracta d'aconseguir un buit abdominal activant els músculs abdominals i diafragma.

 

La gimnasia abdominal hipopressiva és un conjunt de tècniques posturals, que provoca una caiguda de la pressió intraabdominal, una activació sinèrgica dels músculs del perineu i dels músculs de la zona abdominal.

 

A llarg termini (5-6 mesos), la seva aplicació diària juntament amb altres tècniques terapèutiques, condueix a un augment del to de la zona de la pelvis i de la zona abdominal.