top of page
  • Writer's pictureAfisiona

CONTRACTURES PER FRED

Amb l’arribada del fred tendim a encorgir-nos, perquè no entri aire per dins la roba, el que pot produir contractures.

Al sentir fred ens encongim i al encorgir-nos es contrauen involuntàriament els músculs del cos que els fa més propensos a patir espasmes i rampes que fan que aquests músculs es tornin mes rígids.Les contractures es creen com a reacció al fred, produint cervicàlgies, dorsàlgies i lumbàlgies intenses i duradores.

Si no t’abrigues quan surts al carrer, estaràs fent que els músculs suportin males posicions durant períodes perllongats de temps, de manera que augmenta encara més l'aparició d'aquestes contractures.


Si a més del fred, li afegeixes que les contractures poden aparèixer per cansament dels músculs després d’un incorrecte entrenament, d’adoptar postures incorrectes o forçades, de no mantenir una alimentació equilibrada... l’intensitat dels símptomes es poden veure augmentats.

Hi ha persones amb certes patologies que solen ser més sensibles als efectes del fred, com per exemple persones amb fibromialgia, artritis...


El tractament pel dolor muscular es realitza amb fisioteràpia, i en alguns casos haurà d’anar acompanyat d’analgèsics o antiinflamatoris receptats per professionals sanitaris. L’aplicació d’escalfor pot alleujar els símptomes. És important però, que quan surtis al carrer t’abriguis bé.

A Afisiona fem una valoració general tenint en compte l’estat físic de la persona i actuem sobre la musculatura amb diverses tècniques manuals, instrumentals, amb estiraments... i quan ja no hi ha dolor, et recomanem exercicis per treballar la zona afectada.

0 comments

Recent Posts

See All

Vols millorar el teu rendiment esportiu?

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page