• Afisiona

Cuida el teu cos, cuida el teu calçat!

Tens dolor als peus quan camines i/o fas esport? Pateixes alguna lesió? Quan vas a comprar calçat n’hi ha tant que no saps com escollir l’adequat per tu?


Són diverses les persones que venen a consulta per dolor a peus, turmells i cames. Sovint una de les causes és un calçat inadequat que no permet una bona mobilitat de l’extremitat, apareixent moviments i postures de compensació, sobrecàrregues i lesions musculars.


Cada persona és un món, i no es pot generalitzar en quant a lesions, ja que cadascú camina d’una manera, té una amplada i llargada de peu diferents, i té un llindar de dolor variat.

Però sí que podem comentar algunes característiques generals que hauria de tenir el calçat per prevenir i treballar l’extremitat de la millor manera.

- Flexibilitat: calçat flexible per deixar al peu moure’s i flexionar-se el més naturalment possible. - Lleugeresa: per no fer treballar més del compte a les cames, i poder caminar còmodament. - Amortiment: millorar sensacions de contacte amb el terra. En cas de dolor o lesió caldrà més amortiment, però si es vol millorar sensacions i/o rendiment en caldrà menys. - Estabilitat: que no ens provoqui desequilibris i el cos treballi més del compte. - Comoditat: tenir en compte la forma del calçat, respectant l’anatomia i la seva expansió. - Inclinació: diferencia d’alçada entre taló i dits, amb l’objectiu d’interferir el menys possible entre el terra i els dits. Així com la distribució del pes corporal. No és el mateix haver de caminar amb un calçat esportiu que tingui 0cm d’inclinació (totalment pla), o caminar amb una sabata de taló on hi hagi 5cm de diferencia entre els dits i el taló.


Un altre factor és l’estació de l’any. Per exemple a l’hivern el calçat és més tancat i gruixut per no tenir fred, i en canvi a l’estiu s’usa calçat més obert o es fan activitats on ni tan sols se’n porta. Per tant, també pot ser que apareguin dolors o lesions característiques segons l’estació de l’any.I tu què mires quan et compres el calçat? Et fixes en aquestes característiques o et fixes més en l’estètica?


Deixa’t assessorar per especialistes. Realitzen una valoració de la teva postura en estàtic i en moviment. Valoren la manera com corres amb calçat i sense per saber si el calçat està interferint en el teu dolor. També poden dir-te si necessites una valoració podològica per ser més específics en algunes ocasions i poder fer un tractament més complet.

0 comments

Recent Posts

See All

Vols millorar el teu rendiment esportiu?

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora