top of page
  • Writer's pictureAfisiona

Cuida el teu cos, cuida el teu calçat!

Tens dolor als peus quan camines i/o fas esport? Pateixes alguna lesió? Quan vas a comprar calçat n’hi ha tant que no saps com escollir l’adequat per tu?


Són diverses les persones que venen a consulta per dolor a peus, turmells i cames. Sovint una de les causes és un calçat inadequat que no permet una bona mobilitat de l’extremitat, apareixent moviments i postures de compensació, sobrecàrregues i lesions musculars.


Cada persona és un món, i no es pot generalitzar en quant a lesions, ja que cadascú camina d’una manera, té una amplada i llargada de peu diferents, i té un llindar de dolor variat.

Però sí que podem comentar algunes característiques generals que hauria de tenir el calçat per prevenir i treballar l’extremitat de la millor manera.

- Flexibilitat: calçat flexible per deixar al peu moure’s i flexionar-se el més naturalment possible. - Lleugeresa: per no fer treballar més del compte a les cames, i poder caminar còmodament. - Amortiment: millorar sensacions de contacte amb el terra. En cas de dolor o lesió caldrà més amortiment, però si es vol millorar sensacions i/o rendiment en caldrà menys. - Estabilitat: que no ens provoqui desequilibris i el cos treballi més del compte. - Comoditat: tenir en compte la forma del calçat, respectant l’anatomia i la seva expansió. - Inclinació: diferencia d’alçada entre taló i dits, amb l’objectiu d’interferir el menys possible entre el terra i els dits. Així com la distribució del pes corporal. No és el mateix haver de caminar amb un calçat esportiu que tingui 0cm d’inclinació (totalment pla), o caminar amb una sabata de taló on hi hagi 5cm de diferencia entre els dits i el taló.


Un altre factor és l’estació de l’any. Per exemple a l’hivern el calçat és més tancat i gruixut per no tenir fred, i en canvi a l’estiu s’usa calçat més obert o es fan activitats on ni tan sols se’n porta. Per tant, també pot ser que apareguin dolors o lesions característiques segons l’estació de l’any.I tu què mires quan et compres el calçat? Et fixes en aquestes característiques o et fixes més en l’estètica?


Deixa’t assessorar per especialistes. Realitzen una valoració de la teva postura en estàtic i en moviment. Valoren la manera com corres amb calçat i sense per saber si el calçat està interferint en el teu dolor. També poden dir-te si necessites una valoració podològica per ser més específics en algunes ocasions i poder fer un tractament més complet.

0 comments

Recent Posts

See All

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page