top of page
  • Writer's pictureAfisiona

Dia Mundial de la Salut

Tenir una vida saludable, avui en dia, és cada vegada més complicat, sembla que el ritme de vida actual és accelerat i ens impedeix trobar temps per escoltar el cos i la ment.


Sent avui el dia mundial de la salut, des d’Afisiona et volem ajudar a gaudir plenament de la teva vida i cuidar la teva salut, trobant un espai on abandonar (encara que sigui una estoneta) l'estrès.


- Assegura't de dormir bé, donar-li al teu cos les hores necessàries de son, és important per evitar la fatiga, reduir l’ansietat, i permetre un bon funcionament del cos i la ment.


- Aprèn a respirar de forma correcta, de manera conscient, en algun moment del dia, només et portarà uns minuts. Sent com el teu diafragma i la teva musculatura inspiratòria i expiratòria es mobilitzen realitzant tot el seu recorregut.


- Realitza activitat física amb regularitat, el moviment és vida i salut, i l'exercici regular és la font de la joventut.

Balla, salta, camina per la muntanya... en definitiva, mou-te! L'exercici t'ajuda a accelerar el metabolisme, ajuda a dormir millor i produeix endorfines que et fan sentir feliç, redueix el nivell d’estrès i ansietat.


- Segueix una alimentació adequada, beu aigua, fés 5 àpats al dia per tal que el cos es pugui permetre anar cremant tot allò que menges, evita els sucres en general (dolços, begudes ensucrades…), redueix la quantitat de cafès i sobretot, sobretot, gaudeix dels àpats. Tornem a empendre el ritual d’asseure a taula a dinar, a sopar, assaborim el menjar amb calma i tranquil·litat.

Recorda que és igual d'important seguir una bona alimentació, aconseguir un descans adequat i practicar exercici físic, ja que tot acaba repercutint en la nostra salut.


Cuidar-nos ha de ser una prioritat durant qualsevol etapa de la nostra vida. Això ens ajudarà a tenir una qualitat de vida excel·lent en tots els nivells i edats.


Cuida't i deixa't cuidar.0 comments

Recent Posts

See All

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page