Afisiona
L’EMBARÀS, UNA MERAVELLOSA AVENTURA...
L'embaràs és el període de temps comprés entre la fecundació i el naixement del nou ésser.
A partir de la fecundació, l’oòcit experimentarà una sèrie de canvis que tenen com a finalitat crear i desenvolupar un embrió.
Durant el coit, els espermatozous alliberats a l’interior de la vagina han de passar pel coll de l’úter, travessar-lo i pujar per la trompa de Fal·lopi fins a trobar l’oòcit. Al llarg de tot el trajecte, es perd un gran nombre d’espermatozous, i a l’oòcit només n’hi arriben unes quantes desenes (menys de l’1% del total). Quan un espermatozou aconsegueix penetrar l’oòcit, es produeix immediatament un bloqueig que impedeix que n’hi puguin entrar més.
A mesura que es van produint les primeres divisions embrionàries, l’oòcit es transforma en blastocist i baixa per la trompa cap a la cavitat uterina, arriba a l’úter aproximadament al quart dia d’haver estat fecundat i, entre el setè i el catorzè dia, es produeix la implantació. Progressivament anirà creixent i modificant-se fins a formar l’embrió; mentrestant, a l’ovari s’ha format el cos luti, que és el productor de les hormones que mantenen l’etapa inicial de la gestació.
La dona embarassada experimenta un seguit de canvis físics i emocionals en tots els sistemes del cos humà, (respiratori, cardiovascular, digestiu, reproductor, múscul-esquelètic, etc...), és important conèixer aquest procés tan canviant, per tal d’acceptar-lo d’una forma natural.
El desig sexual també pot variar durant tot el procés de gestació, és per això que és important que la dona s’alliberi dels prejudicis que tingui, consultant les seves pors i compartint dubtes i opinions amb la seva parella.
La preparació maternal està adreçada a futurs pares i mares amb ganes de preparar-se per la futura paternitat-maternitat.
L’objectiu principal és preparar a la dona embarassada tant física com psicològicament, perquè porti el seu embaràs en bones condicions i per poder tenir un part òptim on poder disminuir la possibilitat de disfuncions en el seu sòl pelvià de cara al postpart.
Quan començar? No existeix un període en concret. Sempre que no existeixi cap contraindicació, la preparació pot iniciar-se a partir del 2n trimestre. No obstant, hi ha temps suficient per aprendre moltes coses durant el 7è i el 8è mes de gestació.
Així que si estàs a l’inici d’una meravellosa aventura, sents molta alegria i una natural curiositat pel petit que està creixent dins teu; Coneix el perquè dels canvis que experimenta el teu cos durant els mesos de gestació, informa’t dels diferents grups de maternitat que s’imparteixen al teu voltant, participa en tallers i gaudeix d’aquesta increïble etapa.
