top of page
  • Writer's pictureAfisiona

FISIOTERÀPIA EN ARTS ESCÈNIQUES

De la mà del nostre fisioterapeuta Carles Exposito especialitzat en Arts Escèniques i Posturologia us expliquem la importància de la fisioteràpia.


La fisioteràpia en arts escèniques proposa estudiar la postura de l’artista en la seva pràctica per a trobar quins poden ser els moviments lesius. Per exemple: tocar un instrument, implica una postura forçada, acompanyada de moviments repetitius. Aquesta condició, comporta, sovint, sobrecàrregues, tensions i lesions. Que si a més, venen en períodes de molt estrés i fatiga mental, la lesió o la dolència, sens dubte, es manifestarà. Cantants i/o ballarins, que no tinguin una respiració fisiològica i actors i/o ballarins que no tinguin suficientment treballada la consciència corporal per a expressar-se, també formen part d’aquest subjecte d’estudi i tractament.

Complementat per les cadenes fisiològiques, s’estudia la persona i l’artista, per a poder trobar on està el desordre patològic. Així com l’establiment d’un entrenament per millorar el rendiment de l’artista, desenvolupar certs músculs o uns altres, per aconseguir una bona postura o per augmentar la llibertat corporal.

0 comments

Recent Posts

See All

Vols millorar el teu rendiment esportiu?

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page