top of page
  • Writer's pictureAfisiona

FISIOTERÀPIA EN ARTS ESCÈNIQUES

De la mà del nostre fisioterapeuta Carles Exposito especialitzat en Arts Escèniques i Posturologia us expliquem la importància de la fisioteràpia.


La fisioteràpia en arts escèniques proposa estudiar la postura de l’artista en la seva pràctica per a trobar quins poden ser els moviments lesius. Per exemple: tocar un instrument, implica una postura forçada, acompanyada de moviments repetitius. Aquesta condició, comporta, sovint, sobrecàrregues, tensions i lesions. Que si a més, venen en períodes de molt estrés i fatiga mental, la lesió o la dolència, sens dubte, es manifestarà. Cantants i/o ballarins, que no tinguin una respiració fisiològica i actors i/o ballarins que no tinguin suficientment treballada la consciència corporal per a expressar-se, també formen part d’aquest subjecte d’estudi i tractament.

Complementat per les cadenes fisiològiques, s’estudia la persona i l’artista, per a poder trobar on està el desordre patològic. Així com l’establiment d’un entrenament per millorar el rendiment de l’artista, desenvolupar certs músculs o uns altres, per aconseguir una bona postura o per augmentar la llibertat corporal.

0 comments

Recent Posts

See All

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page