top of page
  • Writer's pictureAfisiona

L'oblidat transvers abdominal!

El transvers de l’abdomen és el múscul més profund dels abdominals, com una faixa que recobreix totes les nostres vísceres des de les vèrtebres lumbars (on s'origina) fins a l'abdomen, on queda inserit per sota dels músculs abdominals oblics i del recte abdominal, al costat de la musculatura del sòl pelvià.


Oblidem seguir un entrenament actiu d'aquesta zona i és de vital importància la seva potenciació activa. És un dels músculs que més tendeixen a l'atròfia, ja que no treballa en absolut en posicions sedentàries (assegut o quiet), posició cada vegada més habitual en les ocupacions de l'actualitat.

Un trasvers abdominal treballat, millora l'alineació postural de l'esquena i ajuda a mantenir una posició més esvelta.

La seva principal funció és estabilitzar la nostra postura per protegir la zona lumbar, a més actua comprimint les vísceres de la zona de l'abdomen i com múscul exhalador.


Per localitzar-ho, el més fàcil és estirar-se panxa amunt amb els genolls semiflexionats, col·locar les puntes dels dits sobre les espines ilíaques (els ossos del maluc) i notar la zona que es contrau al respirar, notarem la seva activació a l'expulsar l'aire .

Si és molt difícil de trobar només amb la respiració, un altre manera útil és tossir amb les mans en la mateixa posició. En deixar anar aire fortament hauríem de notar una mena de cinta o banda que es contrau en aquesta zona.


És un dels músculs que treballarem dilluns 18 de desembre a les 18:30 al taller de Descobreix el teu sòl pelvià. Reserva ja la teva plaça a https://www.afisiona.com/reserves.


0 comments

Recent Posts

See All

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page