• Afisiona

Què és l'ATM?

Em costa molt tancar la boca, de vegades al badallar, altres al menjar, quan em desperto als matins… Sento que la mandíbula no encaixa bé i em fa mal la zona lateral de la cara i el coll. Què puc fer?

Aquests símptomes solen associar-se a problemes del menisc en l'articulació temporomandibular (ATM).

Quan l'encaix entre la mandíbula superior i la inferior falla, això no només pot afectar òrgans propers, sinó també a altres més allunyats.

La primera fase del tractament es basa en una dieta tova amb analgèsics, limitant de forma voluntària l'obertura oral. La segona fase depèn de l'exploració clínica. Entre odontòlegs i fisioterapeutes, t'ajudaran a disminuir el dolor i recuperar la funció de l'articulació temporomandibular.


La disfunció de l'ATM, pot ocasionar cervicàlgia i trastorns a nivell de la columna cervical?

La musculatura cervical i masticatòria estan relacionades mitjançant les fàscies musculars, el que fa necessari tractar-les en el seu conjunt. A més, determinats trastorns oclusals i articulars podrien afavorir una rectificació cervical.

Una posició incorrecta de la dentadura, dents que falten, el costum d’apretar les dents al dormir, estrènyer els llavis, mossegar llapis, o serrar les dents quan s'està estressat, poden provocar contractures musculars a la mandíbula i músculs adjacents, els efectes reflecteixen, per exemple, en la musculatura del coll i, més enllà, en els paravertebrals i altres músculs de l'esquena.


Consulta un especialista perquè diagnostiqui correctament la disfunció, el tractament en equip entre fisioterapeutes i odontòlegs et ajudés a millorar la lesió.


A Afisiona tenim una fisioterapeuta especialista en tractament de l'ATM i a més a més treballem conjuntament amb Clínica Dental Capitán per tal d'obtenir un millor diagnòstic i un tractament més complet.
 

Escriu-nos, si vols parlar amb nosatres! contacta

Horaris:

Dilluns a Dijous: 9:30-13:00 i de 15:30-20:00

Divendres: 9:30-13:00 i de 15:30-19:00

AfisioNA  recomana:

 

CLINICA DENTAL CAPITÁN

Centre d'Implantologia avançada

Per visites concertades: escriu-nos a info@afisiona.com

o bé truca'ns al  93.749.50.24

REGALA SALUT, REGALA BENESTAR  

Packs regal personalitzats

  • Facebook Clean Grey

SEGUEIX-NOS!

Totes les noticícies, novetats, articles que més t'interessen.