top of page
  • Writer's pictureAfisiona

Tractament de les cicatrius


Després d'una intervenció quirúrgica, és important tractar les cicatrius, ja que poden generar limitacions funcionals (limitació de moviment), alteracions en la sensibilitat de la pell i produir dolor.El tractament fisioterapèutic en aquests casos va orientat a millorar el flux sanguini a la zona i l'elasticitat. Això millorarà la mobilitat de la cicatriu "desenganxant-la" amb massatges, alliberament miofascial, teràpia manual, entre d'altres.


És molt important tenir en compte que les cicatrius han de ser tractades pel fisioterapeuta des de l'etapa inicial. Això ajudarà a una correcta cicatrització, ordenament del teixit, evitar adherències i restriccions de moviment.


El tractament no és el mateix per a tots els casos, dependrà de la causa, fase en què es troba la cicatriu, tipus de restricció, entre d'altres, per la qual cosa és molt important una correcta avaluació.

0 comments

Recent Posts

See All

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora

bottom of page