• Afisiona

Tractament de les cicatrius


Després d'una intervenció quirúrgica, és important tractar les cicatrius, ja que poden generar limitacions funcionals (limitació de moviment), alteracions en la sensibilitat de la pell i produir dolor.El tractament fisioterapèutic en aquests casos va orientat a millorar el flux sanguini a la zona i l'elasticitat. Això millorarà la mobilitat de la cicatriu "desenganxant-la" amb massatges, alliberament miofascial, teràpia manual, entre d'altres.


És molt important tenir en compte que les cicatrius han de ser tractades pel fisioterapeuta des de l'etapa inicial. Això ajudarà a una correcta cicatrització, ordenament del teixit, evitar adherències i restriccions de moviment.


El tractament no és el mateix per a tots els casos, dependrà de la causa, fase en què es troba la cicatriu, tipus de restricció, entre d'altres, per la qual cosa és molt important una correcta avaluació.

0 comments

Recent Posts

See All

Vols millorar el teu rendiment esportiu?

Millora la teva respiració treballant la teva musculatura inspiratòria. L’entrenament d’aquesta musculatura en persones sanes s’ha demostrat eficaç en la disminució de la fatiga i la dispnea, millora