top of page

Psicomotricitat

Les activitats de psicomotricitat són dutes a terme per la psicòloga i psicomotricista del centre, que acompanya d'una manera respectuosa, els processos individualitzats dels infants en pro d'un desenvolupament integral.
Psicomotricitat i psicologia infantil, juvenil. 0-18 anys. Capellades

 

AFISIONA'T EN FAMÍLIA

 

Partint de la mateixa proposta del "Descobrim-nos jugant", afegim el plus de que els menors estiguin acompanyats pels seus progenitors, adaptant l'activitat final per a tota la família. Ideal per a passar una estona exclusiva i de qualitat en família, una oportunitat idònia per aprofundir en el coneixement dels fills/es i gaudir tots plegats. Al final de les sessions hi haurà una trobada de reflexió i tancament entre els progenitors i la professional que acompanya les sessions per tal d'analitzar les observacions i particularitats detectades de cada família.

Podeu conèixer a la Naima, la nostra psicòloga i psicomotricista i veure l'espai on es fan aquestes activitats a:

https://www.youtube.com/watch?v=Qnx2LzRaWYM

DESCOBRIM-NOS JUGANT 

Activitat per nenes i nenes de 3 a 6 anys.

 

Utilitzant de base la psicomotricitat relacional, es prepara un material específic per tal de fomentar l'assoliment de reptes físics, psíquics i emocionals (el salt, els girs, deixar-se caure, etc.), la creativitat (construint, inventant jocs i fent joc simbòlic) i la relació (convivint i compartint amb les altres infants).

 

L'activitat consta té diferents parts:

 

a) Ritual d'entrada: trobada inicial, on els infants es saluden, arriben, expressen seus desitjos i recordem normes.

b) Joc lliure: cada infant, respectant les normes, juga de manera lliure amb el material disposat a la sala (va variant a mesura que avança el curs).

 

c) Representació: activitat grupal per passar a la calma i al pensament amb material de construcció, representació gràfica, música, ball, relaxació.

d) Ritual de sortida: moment per a tancar la sessió, destacar les particularitats sorgides i acomiadar-se.

 

És una activitat especialment indicada en aquestes edats pel gran plaer i aprenentatge que genera el moviment i el joc en els infants, així com també per a potenciar i reforçar el desenvolupament de l'autoestima i la imatge d'un mateix.

 

Psicomotricitat i psicologia infantil, juvenil. 0-18 anys. Capellades
Psicomotricitat i psicologia infantil, juvenil. 0-18 anys. Capellades
bottom of page